raktijk voor Natuurgeneeskunde Sleeuwijk artsenpraktijk voor: (oor-)acupunctuur acupunctuur gerelateerde therapieŽn aanverwante natuurlijke geneeswijzen A.C.F.M. Korthout, arts practice of Mr. Korthout MD auricular medicine and acupuncture rela

www.rokenstoppen.nlprofessionele hulp door arts bij stoppen met roken

quit smoking / arrÍter le fumer / acabar de fumar / verzichten auf Rauchen

Meer informatie, actualiteiten, enzovoort

Cursusavond Stoppen met roken op DINSDAG 28 december* 2010


VOORAF AANMELDEN NOODZAKELIJK (telefoon/e-mail)


Op DINSDAG 28 december 2010 verzorgt dokter Korthout een cursusavond 'Stoppen met roken', speciaal voor mensen voor wie stoppen met roken een van de goede voornemens voor 2011 is. Goede voorbereiding geeft een stoppoging namelijk een veel grotere kans van slagen!

Veel mensen doen op 1 januari een serieuze stoppoging. Gelukkig slagen er elk jaar weer veel mensen het roken te staken. Maar omdat stoppen met roken feitelijk het af komen van een verslaving is, zijn er ook velen die een op 1 januari begonnen stoppoging toch niet kunnen volhouden. Reden voor het stranden van een stoppoging is vaak gelegen in het feit dat bij verslaving hoort dat allerlei activiteiten en situaties in het dagelijks leven op een of andere manier zijn gekoppeld aan het rookgedrag.  Die veelal onbewuste koppelingen zijn bij een stoppoging flinke valkuilen die en stopper weer aan de sigaret kunnen brengen. Daarom is goede voorbereiding van een stoppoging belangrijk om de slagingskans te vergroten.

Op de ongedwongen cursusavond bespreekt dokter Korthout allerhande valkuilen, helpt hij deelnemers hun persoonlijke motivatie om te stoppen duidelijk te krijgen en te versterken. Verder reikt hij deelnemers een eenvoudige techniek (EFT) aan, waarmee ze trek in een sigaret of ontwenningsverschijnselen door het niet roken zelf kunnen proberen te doen afnemen. De deelnemers krijgen een handout met alles wat is besproken mee naar huis.

De cursusavond wordt gegeven in het in het Sleeuwijkse Oude Kerkje aan het Kerkeinde, westelijk van de Merwedebrug; aanvang 19:30u. Wie deze cursusavond wil volgen moet zich TEVOREN AANMELDEN (uiterlijk maandag 27 december 2010 12:00u), liefst per e-mail op info@rokenstoppen.nl, of anders eventueel telefonisch op 0183-302651. Deelname kost Ä15,- op de cursus contant te voldoen. Mocht een cursusdeelnemer binnen de stoppoging toch nog behoefte hebben aan een consult hulp bij stoppen met roken in de Praktijk voor Natuurgeneeskunde, dan krijgt die (tot uiterlijk 1 februari 2011) eenmalig het cursusgeld van Ä15,- korting op het consulttarief.

* In Het Kontakt Land van Heusden en Altena (editie 22 december) stond abusievelijk 29 dec. als datum voor de cursusavond vermeld; in AltenaNieuws (editie 22 december) staat de juiste datm vermeld.
DE CURSUSAVOND IS DUS OP DINSDAG 28 DECEMBER 2010.

In de Praktijk voor Natuurgeneeskunde is een verscheidenheid aan gratis materiaal verkrijgbaar zoals folders, brochures, buttons, stickers, en een magazine voor jongeren.

Op de webstek van STIVORO is steeds veel nadere informatie te vinden. Daar kun je als particulier ook (veelal gratis) materiaal bestellen: folders, magazines, een 'kletsmok', beeldmateriaal, posters, enzovoort
Speciaal voor kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs is er een leuk boekje dat ook prima kan worden gebruikt voor het voorbereiden van een spreekbeurt. (Dit alles kan in de praktijk worden opgehaald; het wordt in principe niet toegezonden.)
Ook zijn er (onder betaling van borg) diverse videobanden te leen.

Voor mensen die acupunctuur of laserbehandeling niet zo aantrekkelijk vinden als hulp bij stoppen met roken, bestaan er andersoortige behandelingen. Stichting Volksgezondheid en Roken verschaft hierover nadere informatie (zie onderstaande link).
niets meer hebt gerookt.

Illustratie 'under construction'
geplaatst met toestemming
van kunstenaar Danny Dogger