www.rokenstoppen.nlprofessionele hulp door arts bij stoppen met roken

quit smoking / arręter le fumer / acabar de fumar / verzichten auf Rauchen

Professionele hulp bij stoppen met roken

Voor professionele hulp bij stoppen met roken kun je prima terecht bij de Praktijk voor Natuurgeneeskunde Sleeuwijk. Dokter Korthout kan 'stoppers' op verschillende manieren ondersteunen. Voor professionele hulp bij stoppen met roken kun je de Praktijk bellen voor een afspraak hulp bij stoppen met roken.
Dokter Korthout behandelt mensen die hulp willen bij stoppen met roken bij voorkeur met moderne acupunctuurbehandelingen. Natuurlijk vormt een gesprek over het rookgedrag, motivatie om te stoppen, verwachte moeilijkheden en mogelijkheden enzovoort een wezenlijk onderdeel van de behandeling. Desgewenst kan dokter Korthout ook ondersteunen met homeopathie of kruidengeneeskunde.
Een erg populaire en vaak succesvolle behandeling ter ondersteuning van stoppen met roken is die met behulp van ooracupunctuur. Deze kent verschillende methoden die door Korthout worden beheerst.
Als je een afspraak maakt voor een consult hulp bij stoppen met roken is het raadzaam  tevoren de brochure
Stoppen met roken--Willen en kunnen door te nemen. (Deze is gratis en kun je ophalen in de Praktijk voor Natuurgeneeskunde of online bestellen bij STIVORO. Belangrijke elementen daaruit vind je op deze webstek ook al terug op pagina Goede voorbereiding.) Op de dag van de (eerste) behandeling dien je liefst al niet meer hebben gerookt. Op het eerste consult komen motivatie om te stoppen, rookgedrag, valkuilen, moeilijkheden en mogelijkheden enzovoort uitgebreid aan de orde.
Mede afhankelijk van de wensen van de cliënt wordt er een keuze gemaakt uit verschillende behandelmethoden:
De oudste en meest beproefde ooracupunctuur-methode is die waarbij tijdens het consult in totaal 11 naaldjes worden geprikt in het oor; deze naaldjes blijven slechts een aantal minuten in het oor. Een andere methode is die waarbij er per oor maximaal 3 zogenaamde 'verblijfsnaaldjes' worden geplaatst; het is de bedoeling dat deze een aantal dagen of liefst weken in het oor blijven voordat ze 'er uit groeien'. Bij deze twee methoden komen naaldjes te pas. Het ongemak van de prikjes blijkt veel mensen erg mee te vallen. Een derde mogelijkheid is behandeling van bepaalde punten in de oorschelp met laser, een bijzondere vorm van licht. Deze laatste behandeling is in tegenstelling tot de eerste twee absoluut niet pijnlijk of gevoelig. De EFT-methode is een acupunctuur-gerelateerde therapie waarbij door toepassing van een kloptechniek op acupunctuurpunten de actuele behoefte aan roken snel kan worden teruggedrongen. Bij deze methode komen geen prikken te pas; deze kan eenvoudig overal en altijd naar behoefte door de 'stopper' worden toegepast.
De behandeling is bedoeld om de behoefte aan nicotine te reguleren, de trek in een sigaret en afkickverschijnselen binnen de perken te houden en lichaam en geest in een meer relaxte toestand te brengen en te houden. Mocht de gekozen methode onverhoopt niet effectief genoeg blijken, dan kunnen altijd nog een of meer van de andere worden toegepast. In principe zal een eerste vervolgbehandeling na 4 weken plaatsvinden. Doorgaans zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.

Voor alle duidelijkheid melden we hier nog eens dat onze behandelmethoden bij stoppen met roken
belangrijke hulpmiddelen zijn. Niet meer of minder dan dat; want enerzijds moet jehet stoppen met roken toch vooral zelf doen en anderzijds is acupunctuur geen tovenarij of wondermiddel. Een goede voorbereiding , motivatie en doorzettingsvermogen blijven dan ook erg belangrijk.

ooracupunctuur met
tijdelijke naaldjes

ooracupunctuur
met laser

ooracupunctuur met
verblijfsnaaldjes